10 Kasım LPG KABLO

mavi duman

'Starex Forum - Club' forumunda superogretmen tarafından 27 Aralık 2008 tarihinde açılan konu

  1. Truva

    Truva Kayıtlı Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2007
    Mesaj:
    190
    Alınan Beğeniler:
    0
    Şehir:
    Türkiye
    bir bilen çıkar belki.
     
  2. Misafir

    Misafir Guest

    Hocam bu kadar kafana takma.....çok önemli bir şey değil, su atmaması motorun kötü olduğu anlamına gelmez.....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
     
  3. Truva

    Truva Kayıtlı Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2007
    Mesaj:
    190
    Alınan Beğeniler:
    0
    Şehir:
    Türkiye
    yok kafaya taktığım için değil aslında teknik olarak merak ettim o yüzden abi.
     
  4. cbaytan

    cbaytan Kayıtlı Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2008
    Mesaj:
    84
    Alınan Beğeniler:
    3
    Şehir:
    Türkiye
    Arkadaslar, mazot gibi karbon temelli yakıtlar mukemmel olarak yandıgında geriye sadece iki sey kalır CO2 (karbondioksit) ve H2O yani su, havada ucan ucakların arkasındaki izi gormussunuzdur bu motordan atılan suyun o yukseklik sıfır altı derecede donmasından ibarettir, yani mazot yandiginda mutlaka son urunlerden birisi sudur, bu bir.

    Ikincisi cikan bu suyun soguk yuzeylere degdiginde yogunlasmasi olayi vardir, mesela eveinizde soguk havalarda ev icindeki rutubetli havanin soguk cam yuzeyine degdigi anda yogunlasmasi gibi, veya klimalarda soguk kanatciklara degen havadaki nemin yogunlasarak su halinde damla damla akmasi gibi.

    Aracinizi kizginken motoru stop ettiginiz zaman eksozun icinde kalan havadaki nem + motordan gelen mazotun yanmasiyla olusan su eksoz icinde kalir ve bir miktar yogunlasir. Daha sonra aracinizi calsitirdiginizda bu yogunlasan su atilir. Meselenin ozu budur. Eger hava soguksa yogunlasma bu nem disariya hemen atildiginda cabucak oldugundan soguk havalarda bir yuzey olmaksizin bile havadaki yogunlasmayi gorebilirsiniz eksozda, ayrica soguk havalarda agzinizdan cikan nemin hemen yogunlasarak buhar gibi gozukmesinide hatirlayin.

    Simdi bu cikan su eger eksoz borulari tam olarak kızarsa asla yogunlasmaz, ve sicak buhar halinde eksozdan atilir, ama tam olarak kizmayan yani tam olarak kizmayan, ozellikle eksozun uc tarafinda eger suyu buharlastiracak kadar bir sicaklik olusmamissa - (ki arkadasimizda gittigi yolun cok kisa oldugunu soyluyor), o zaman hem motordan gelen mazotun yanmasiyla olusan su hemde motoru kapattigi zaman eksoz metalinde atmosferdeki nemin yogunlasmasıyla olusan su (Sicak tarafta yani ic tarafta) eksoz icinde birikir) bu iki su kaynagi bazan o kadar fazladirki arkadasimizin tarif ettigi gibi motoru ilk calistirdigi zaman gayet bol su gelir. Cunku eksoz yeteri kadar kizip icinde biriken suyu buhar olarak atacakkizginliga ulasmamistir, o zaman icinde daha cok yogunlasma birikmistir. Rutubeti bol memleketlerde, ve eksoz ile atmosfer isisi farkinin cok oldugu zamanlarda, yani kisin metal yuzeyde su yogunlasmasi hadisesi haliyle daha cok olur.

    Bilimsel makale gibi oldu bu yazmaktan yoruldum, umarim anlamissinizdir hadiseyi.

    Son olarak sunuda ekleyeyim motor yakiti yakmazsa ne cikar? CO2 yerine CO ve + yanmamis yakit cikar, hani hani su eksoz muayene istasyonlarinda olctukleri karbon monoksit. Bu motorun ne kadar etkin calsitiginin cok kesin bir gostergesidir, ne kadar fazla CO o kadar az etkin yakan motor anlamina gelir.

    Keyifli surusler ve herkese mutllu yeni yillar dilerim

    Can.

    Düzenleyen : cbaytan
     

Bu Sayfayı Paylaş